FAQ

Vaak gestelde vragen en antwoorden. Heeft u een vraag waar u het antwoord niet op kan vinden? Neem dan gerust contact op.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een promotie via de promotiekamer?

Om te mogen promoveren moet je over een academische graad (Drs., Ir., Mr. of Master) beschikken. Daarnaast is een flinke dosis ambitie, een groot leervermogen en doorzettingsvermogen nodig. Voldoe je aan deze voorwaarden, neem dan contact op met prof. dr. Ruben Gowricharn

Wanneer kan je je aanmelden?

De promotiekamer start één keer in het jaar, in januari. Aanmelden moet twee maanden van tevoren, met een CV

Soms betalen promovendi niets aan universiteiten. Waarom moet dat bij de promotiekamer wel?

Aan universiteiten worden promovendi in dienst genomen, zij zijn werknemers (Assistenten in Opleiding, AIO’s) met de ‘verplichting’ om te promoveren. Promovendi die in hun eigen tijd promoveren worden buitenpromovendi genoemd. Aan hen vragen universiteiten en samenwerkende instellingen steeds vaker geld. Overigens liggen die bedragen (ver) boven de financiële norm van de promotiekamer. Alle kosten gemoeid met de promotie zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Neem hiervoor contact op met een fiscalist.

Wat doet de promotiekamer met de gelden?

Daarmee betalen wij docenten en de infrastructuur. Daarnaast organiseren wij hiermee de activiteiten voor de promovendi. De promotiekamer wordt niet gefinancierd door de overheid, al vinden veel mensen dat dit wel zou moeten gebeuren.

Geeft de promotiekamer een baan of beurs?

Nee, het is niet mogelijk om via de promotiekamer een baan of beurs te krijgen.

Vindt er restitutie plaats van gelden als je tussentijds afhaakt of modules niet haalt?

Helaas, dat kan niet.

De kandidaten op de website komen allemaal uit de mensgerichte wetenschappen. Kunnen kandidaten met een technische of medische achtergrond ook voor promotie bij de promotiekamer terecht?

Ja, dat kan in principe wel. Afhankelijk van het onderwerp zoeken wij een geschikte promotor.

Is de promotiekamer alleen voor allochtonen of mogen ook autochtonen meedoen?

De promotiekamer is er voor alle kandidaten. Zij is wel gestart met onderwerpen op het terrein van de multiculturele samenleving, maar die vraagstukken zijn nu verbreed.